Thema avonden 2011-2012

  • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /mnt/web108/a1/67/52712467/htdocs/domains/niscoo.nl/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_field_user_name::init() should be compatible with views_handler_field_user::init(&$view, $data) in /mnt/web108/a1/67/52712467/htdocs/domains/niscoo.nl/sites/all/modules/views/modules/user/views_handler_field_user_name.inc on line 0.

Afgelopen winterseizoen 2011-2012 organiseerde Niscoo weer een aantal thema bijeenkomsten rond actuele onderwerpen. 

15 november 2011: Het toekomstig mestbeleid, einde van de mestcrisis? Deze avond, speciaal voor de veehouderij, werd druk bezocht. De ca. 100 aanwezigen kregen uitleg over de toekomstige mestplannen, evenals mogelijke oplossingsrichtingen. In de boeiende discussie erna werden ook kritische kanttekeningen rond de haalbaarheid van de plannen niet geschuwd. 

De inleiding van dhr. Teus Kool, specialist mestbeleid bij ComponentAgro bv  vindt u hier. 

De inleiding van dhr. Frank Verhoeven, zelfstandig adviseur onder de naam Boerenverstand, vindt u hier. 

31 januari 2012Het toekomstig mestbeleid, wat gaat het u als akkerbouwer opleveren? Ook de akkerbouw gaat de komende jaren de gevolgen van het aanscherpende mestbeleid merken. Bij dit nieuwe beleid is ondermeer de vervanging van kunstmest door kunstmestvervangers een speerpunt. Op deze avond heeft Wim van Dijk, bemestingsspecialist bij PPO, inzicht gegeven in de beste bemestingsstrategie√ęn voor het Noord friese bouwplan. Uiteraard is hierbij de organische stof voorziening niet vergeten. 

Voor zijn presentatie, klik hier.

7 februari 2012: Hoe stuurt u in het quotumloze tijdperk. Boeren zonder melkquotum vraagt om een andere wijze van sturen van uw bedrijf. Andries Jan de Boer van Accon-AVM gaf in een boeiend betoog zijn visie over uw bedrijfsbeleid na afschaffing van het melkquotum en op grond van welke kengetallen u straks uw bedrijf het beste kunt sturen. Zijn presentatie vindt u hier.

Daarna gaf Pieter Oosterhof, melkveehouder in Denemarken, zijn visie op het boeren zonder de 'last' van de melkquotering. Zijn presentatie vindt u hier.