Overslaan en naar de inhoud gaan

Projectenfonds

Het bestuur van Niscoo wil met het Niscoo Projectenfonds nieuwe ontwikkelingen in de agrarische sector stimuleren. Een aanvraag wordt beoordeeld op het belang voor de sector en de mogelijkheid om de opgedane kennis te delen. Een aantal factoren weegt het bestuur in haar besluitvorming: motivatie, financiële onderbouwing, haalbaarheid, acties tot het delen van kennis en de mate van innovatie. Als het project bijdraagt aan een positieve beeldvorming in de maatschappij is dat een plus. Alle projecten of initiatieven worden door het bestuur getoetst aan deze voorwaarden. De bijdrage is maximaal 5.000 euro per project.

Toekenningen

Het bestuur van Niscoo heeft de afgelopen jaren onder andere de volgende projecten/initiatieven ondersteund van: Het Fries Landbouwmuseum, Agrarische Jongeren Friesland, BvPF Vrouwen van Nu, Elan. Recent zijn er bijdragen toekent aan de Pootaardappelacademie, een onderzoek naar de verdeling van meststoffen, een innovatieproject rond de loofdoding in pootaardappelen, een promotiefilm over bedrijfsopvolging en een documentaire over ruilverkavelingen.

Groen Onderwijs

Zonder goed geschoold personeel geen florerende sector. Daarom ondersteunt Niscoo ook initiatieven van CIV (Centrum innovatieve Vakmanschap) Veehouderij. Lees hier het interview met Rinze Fokkema, projectleider van het CIV.

Aanvraag insturen

Denkt u dat uw project in aanmerking komt voor het fonds, stuur uw aanvraag naar: info@niscoo.nl. Zorg voor een heldere uitleg van het project en voeg een begroting toe. Niscoo vergoed maximaal 50% tot een maximum van € 5000,-. De eerste volgende bestuursvergadering wordt uw aanvraag besproken.