Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Bestuurswisselingen Niscoo

Ingediend door Sieta op

Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben wij afscheid genomen van Andries Jensma. Tijdens de vergadering werd Thomas Pollema voorgedragen als nieuw bestuurslid van Niscoö. Het toetreden tot het bestuur werd unaniem aangenomen.
 

Thomas stelt zich kort even voor:

Kijk hier de Kennisbijeenkomst met Edwin Burgers terug

Ingediend door Sieta op

Maandagavond 30 januari was er een kennisbijeenkomst met Edwin Burgers die sprak over 'de achtbaan die we markt noemen' Edwin Burgers, Directeur DCA Groep en bekend van Boerenbusiness neemt je mee over hoe de agrarische markten zijn opgebouwd. De wereldwijde gebeurtenissen hebben veel impact gehad op de huidige prijzen. Hoe kunnen we hier mee omgaan? Ontstaat er nieuw evenwicht in de markt?

Gezuiverd water tilt drijf mest naar hoger niveau

Ingediend door Sieta op

Annette van der Knaap heeft winter 2022 een webinar verzorgd voor Niscoo. Lees hier het artikel voor Melk van het Noorden. 

Hoe zorg je dat je drijfmest niet alleen beter van kwaliteit maar ook beter benut wordt? ‘Zorg voor een optimale eiwitbenutting, voeg lucht en dus zuurstof toe en maak gebruik van een vitalisator met zuiver water’, stelt chemicus Annette van de Knaap. 

Lees hier het artikel

Annette van der Knaap te gast

Ingediend door Sieta op

Op woensdagavond 9 februari organiseerde coöperatie Niscoo een webinar met als thema meer waarde uit mest in de put. Onderzoeker Annette van der Knaap was te gast. Zij is chemicus werkte jarenlang in de chemische industrie. O.a. hield zij zich bezig met bacteriegroei in de afvalwaterzuivering. Zij trekt nu een parallel naar de mestputten van de moderne melkveehouderij. Haar methode draait om reductie op mestgassen. Grip op aanwezige organisme ziet zij als de sleutel voor verbetering van mest. 

Ik ben als lid van Niscoo ook aanwezig bij de ALV
De ALV is voorafgaand aan de lezing en uitsluitend toegankelijk voor leden van Niscoo