Op deze pagina kijk je alle webinars terug. Nu we weer terug kunnen in de zaal worden de meeste bijeenkomsten hybride aangeboden.
Hier de standaard link naar de livestream van onze bijeenkomsten.
Hieronder kun je onze bijeenkomsten rustig terug kijken.
In samenwerking met CIV Melkveehouderij worden sommige avonden ook op video opgenomen. Zo kunt u in alle rust de sprekers nog eens terug luisteren. Op deze pagina staan alle video's.
Video's 2019:
28 februari kennisbijeenkomst over CO2.
Welke gevolgen heeft de landbouwparagraaf in het klimaatakkoord voor onze bedrijven?
Spreker: Feiten en fabels rondom CO2 | Jan Peter Lesschen
Spreker: Problematiek CO2 veenweidegebied | Erik Jansen
Discussie met sprekers Jan Peter en Erik en dhr. Vellinga?
11 februari: Akkerbouw zonder Kunstmest
De kunst van ’t weglaten… Op maandagavond 11 februari organiseerde coöperatie Niscoo een praktische kennisbijeenkomst met als thema Akkerbouw zonder Kunstmest. Jan Feersma Hoekstra ging in gesprek met 120 belangstellenden over de kunst van het weglaten van Kunstmest. Kan dat eigenlijk wel, en wat mist u dan precies? Jan richt zijn blik op de toekomst, hoe staat de agrarische wereld er over 10 jaar voor, is de kringlooplandbouw een gemeengoed en is kunstmestverleden tijd? Én kunnen we eigenlijk wel zonder kunstmest, wat betekent dat voor de toekomst?
Video 2018 - Kringlooplandbouw
Op 3 december ging de Niscoo de bijeenkomst over Kringlooplandbouw. Met een enorme opkomst was het een goede avond waarin veel kennis en ervaringen gedeeld werden. Was u er niet bij of nog eens terug zien, bekijk hier de video:
Kringlooplandbouw 'Waar staan we en waar gaan we naar toe?' Frank Verhoeven
Ervaringen van Kringlooplandbouw - Bouke Meijer
'Kringlooplandbouw: hoe sluit je de cirkel' vragenronde
2017
- november 2017: Boeren mét de omgeving
- februari 2017: Hoe hoog legt Parijs de klimaatlat
November 2017: Livestream opgenomen tijdens de avond: Boeren mét de omgeving
Donderdagavond 30 november stond de Niscoo bijeenkomst in het teken van de grondcoöperaties. Dit fenomeen is in opkomst en biedt u als agrarisch ondernemer nieuwe kansen en mogelijkheden. Niscoo wilde u graag kennis laten maken met deze manier van grondverwerving middels samenwerking. De avond was georganiseerd om u te inspireren door de verschillende voorbeelden en best practices.
Natuur-inclusief Boeren - Frans Verouden
Groene grond ruilen - Albert van Burgsteden
Vragenronde 'Boeren met de omgeving' Albert van Burgsteden en Frans Verouden
Reacties na afloop van 'Boeren met de omgeving'
februari 2017: Livestream opgenomen tijdens de avond: hoe hoog legt ‘Parijs’ de klimaatlat?
De impact van de Parijse akkoorden voor de grondgebonden landbouw. Het klimaat daagt ons uit: droge zomers, enorme regenval, hagelstenen zo groot als pingpongballen. Extreme weersomstandigheden met veel invloed op uw bedrijf. In Parijs zijn er vorig jaar politieke akkoorden gesloten om de CO2 uitstoot te verminderen. Benieuwt wat dit voor onze sector betekent? Kunnen wij straks geld gaan verdienen met bijvoorbeeld carboncredits of is er alleen maar sprake van kostenverhogingen? Op woensdag 8 februari 2017 hield Niscoo hierover een bijeenkomst in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. Het CIV Melkveehouderij zorgde ervoor dat deze bijeenkomst ook te volgen was via een livestream. De presentaties zijn hieronder terug te kijken.
Prof. P. Vellinga, oud-hoogleraar climate change aan de WUR, verzorgt de inleiding over de gevolgen van de Parijse akkoorden voor de melkveehouderij en akkerbouwsector:
Ing. Derk van Balen van PPO ging in op de mogelijkheden die de akkerbouwsector kan leveren aan de oplossingen voor het klimaatprobleem.
Dhr. Zwier van der Vegte, bedrijfsleider van Proefboerderij de Marke deed hetzelfde voor de melkveehouderij.
Aansluitend aan de presentaties was onderstaande discussie met het publiek.
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de projectleider CIV Melkveehouderij, Rinze Fokkema.