Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciale melkveeavond met Anton de Boer

Uit het sprekersfonds heeft Niscoo de Provinciale avond mede mogelijk gemaakt.

Op donderdag 14 februari jongst leden was er de jaarlijkse provinciale melkvee avond in Oosterwijtwerd. Voor deze avond hebben we Anton de Boer van de Boer c.s. gevraagd om voor ons te spreken. Ter voor bereiding werd ons gevraagd om alle stoelen in een u vorm te zetten. Waarom dit nodig was kwamen we later in de avond achter. Anton de Boer heeft een bedrijf in Leeuwarden die gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen die een bedrijfsovername willen doen. Hij brengt hier de persoonlijke eigenschappen in kaart. En geeft mensen inzicht in hun kwaliteiten.

Anton heeft veel klanten uit de agrarische sector en daardoor beschikte hij over veel kennis en inlevingsvermogen passend bij de mensen in de zaal. Anton vertelde dat het vroeger een stuk gemakkelijker was om een bedrijf over te nemen dan nu. Er zijn tegenwoordig meer regels en financiële moeilijkheden. Dit kan een grote druk leggen op de opvolgers. Anton en zijn bedrijf richten zich, zoals eerder genoemd, op het in kaart brengen van ieders kwaliteiten.

Tijdens de melkveeavond heeft hij geprobeerd om de mensen in de zaal hier ook inzicht in te geven. We kregen allen een aantal vragen op papier die we zo snel mogelijk in moesten vullen. Op deze manier kon je uitrekenen of je meer een denker, een doener of een kennisgever was. En daarnaast kwam je erachter welke vaardigheden je nog meer zou kunnen ontwikkelen. Anton liep de hele avond tussen de mensen door en betrok iedereen er goed bij. De aandacht kon zo goed worden vastgehouden. Het was een leerzame avond waarbij veel nieuwe inzichten opgedaan zijn. We hebben vanuit de zaal ook veel positieve reacties mogen ontvangen.