Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag bijeenkomst AJF de Bouhoeke

Mede mogelijk gemaakt door het Sprekersfonds; een avond over Communicatie bij AJF. 

Te gast was spreekster Caroline van der Plas, bekend van @boerburgertweet. Zij heeft ons wegwijs gemaakt in de wereld van socialmedia en hoe daarmee om te gaan.

Caroline van der Plas is oprichtster van @boerburgertweet. Met dit twitteraccount wil ze de burgers een inkijk geven in de agrarische sector. Iedere week neemt een andere boer het account over om een inkijk te geven in hun sector en op hun bedrijf. Verder beheert Caroline allemaal verschillende twitteraccounts waarmee ze inspeelt op de onwaarheden over de agrarische sector die verspreid worden.

Doormiddel van een leuke figuur liet Caroline zien hoe groot de invloed is van mensen met “macht” die onwaarheden verspreiden over de agrarische sector. Dit doen ze doormiddel van framing. Geen foto’s van koeien in de wei, maar foto’s in een stal waar veel koeien op één vierkante meter staan. Of zeugen in een kraamstal, waar niet bij verteld wordt wat de reden is van een kraamstal.

Hoe kan de agrarische sector het negatieve nieuws het beste voorkomen? Volgens Caroline is samenwerken het kernwoord. De sector moet samenwerken om met zijn allen sterk te staan tegen de overheid en andere organisaties. Samen afspraken maken over de te plaatsen artikelen in de krant of foto’s op social media. Proberen dit zo gespreid mogelijk over een jaar te doen zodat de burger gevoed wordt met positieve beelden uit de sector. Caroline heeft de avond afgesloten met de woorden SamenSterk. Met zn allen een vuist maken tegen de negatieve geluiden.